Hurá na pohádky

Země původu

Česká republika

Copyright

2019

Rok výroby

2017—2019

Premiéra

17. 10. 2019

Minutáž

44 min

Kategorie

pásmo

Žánr

dětský, pohádka, rodinný

Typologie

animovanýdistribučnístředometrážní

Originální název

Hurá na pohádky

Český název

Hurá na pohádky

Anglický název

Hooray! For Fairy Tales!

Anotace

Pásmo pěti krátkých animovaných filmů Hurá na pohádky bylo určené především nejmenším divákům od tří let. Jedná se o snímky Mňamózní svačinka (2019; r. Alexandra Májová, Kateřina Karhánková), Plody mraků (2017; r. Kateřina Karhánková), Hurá na borůvky (2017; r. Alexandra Májová, Kateřina Karhánková), Horor ve škole (2017; r. Katarína Kerekesová) a Pozdrav od strýčka (2019; r. Alexandra Májová, Kateřina Karhánková), z nichž každý získal ocenění na tuzemských či zahraničních festivalech. Čtyřiačtyřicetiminutovou podívanou uvádějí kamarádi Nedvěd a Miška. Oba jsou medvědi, oba jsou věčně při chuti, oba jsou protagonisty tří epizod. Ten první je velký a rozvážný, ten druhý je malý, zvídavý a vše je pro něj nové. Snímky jsou hravé, dobrodružné, zábavné a nenásilně poučné. Pásmo bylo zároveň možné chápat i jako upoutávka na celovečerní film Mlsné medvědí příběhy a večerníčkový seriál. -kat-

Obsah

Po českých filmech Mňamózní svačinka, Plody mraků, Hurá na borůvky a před filmem Pozdrav od strýčka (mající vlastní profily) byl v pásmu dále zařazen tento zahraniční snímek.

Websterovci: Horor v škole
barevný, rodinný, animovaný, přístupné bez omezení, 1:1,78, DCP 2–D, MP4, digitální zvuk 5.1, krátký – 12 min.

Originální název: Websterovci: Horor v škole. Anglický název: The Websters: Horror at School. Animační technika: 3D, kreslený. Země původu: Slovensko, Polsko. Výrobce: Fool Moon, Rozhlas a televízia Slovenska, Studio miniatur Filmowych. Finanční podpora: Ministerstvo kultúry SR, Audiovizuálny fond SR, Polish Film Institute, Kreativní Evropa – Media. Copyright: Fool Moon, Rozhlas a televízia Slovenska, Studio miniatur Filmowych. Rok výroby: 2017. Rok copyrightu: 2017. Distribuce: Aerofilms (monopol do 16. 10. 2022). Premiéra: 17. 10. 2019 (pásmo Hurá na pohádky). Verze: slovenská. Mluveno: slovensky.

AUTOŘI: Režie: Katarína Kerekesová. Námět: Katarína Kerekesová. Scénář: Zuzana Križková, Juraj Raýman, Zuzana Dzurindová, Peter Nagy, Anna Vášová (spolupráce na scénáři). Technický scénář: Martin Luciak (storyboard), Michal Uhrín (storyboard). Dramaturgie: Halka Marčeková (RTVS). Výtvarník: Boris Šima. Výtvarná spolupráce: Paľo Ďurák (grafika), Hugo Nágel (výroba scény), Beáta Nágelová (výroba scény), Dušan Nágel (výroba scény), Peter Košťál (výroba scény), Miro Veselko (výroba scény), Jaromír Salaj (3D vizuál), Matej Hradský (3D vizuál, modely a textury), Dominik Tarageľ (3D modely), Tomáš Mikuľak (3D modely), Štefan Gura (3D modely), Jaromír Salaj (textury). Střih: Matej Beneš. Zvuk: Martin Merc. Výkonná produkce: Katarina Kerekesová (Fool Moon), Ivana Kurincová (RTVS), Wlodzimierz Matuszewski (SMF). Producent: Tibor Búza (RTVS). Produkce: Michaela Ochabová, Dorota Chmielewska /ž/ (SMF), Joanna Ronikier /ž/ (SMF). Vedoucí produkce: Jozef Fülöp (vedoucí výrobního štábu RTVS). Animace: Andrej Gregorčok (režie animace), Szymon Adamski (režie animace SMF), Filip Kasanický, Ivana Tirpáková, Andrea Jacevičová, Jozef Elšík, Maria Broniarz /ž/, Mateusz Kmieć, Dominik Tarageľ (layout). Vizuální efekty: Tomáš Mikuľak, Tomáš Slančík. Postprodukce: Juraj Kráľ (obraz), Jaromír Salaj (obraz). Hudba: Lucia Chuťková. Písně: Websterovci (hudba Martin Šrámek, Andrej Hruška, text Branči Kováč, zpívá Erika Reindlová). Spolupráce: Jozef Just (technická spolupráce), Jaromír Salaj (fotograf).

Mluví: Zuzana Porubjaková (pavoučice Lili Websterová), Kamil Kollárik (pavouk Hugo Webster, Lilin starší bratr), Henrieta Mičkovicová (pavoučice Websterová, Lilina maminka), Richard Stanke (pavouk Webster, Lilin tatínek/pavoučice Websterová, Lilina babička), Boris Farkaš (pavouk Webster, Lilin dědeček), Oľga Belešová (pavoučice Ema Longfusová, Lilina spolužačka), Henrieta Jančišinová-Kolláriková (pavoučice, Lilina spolužačka), Helena Krajčiová (pavoučice, Lilina spolužačka), Tomáš Majláth (pavouk, Lilin spolužák), Michal Režný (pavouk, Lilin spolužák), Gabriela Dzúriková (pavoučice, Lilina učitelka), Ľubomír Bukový (pavouk Viliam Krížik), Barbora Chlebcová (pavoučice Ariadna Nekonečná, Hugova spolužačka).

V populárním slovenském animovaném seriálu Kataríny Kerekesové Websterovci jsou protagonisty členové početné pavoučí rodiny Websterových. V epizodě Websterovci: Horor v škole je vylíčen první školní den malé Lili Websterové. Tu má na vyučování dovést její starší bratr Hugo, jemuž je to zatěžko. Navíc se trochu opozdili, a tak Hugo nechá sestřičku před školou, která je ve starém psacím stole. Ona zabloudí a v jedné zásuvce se starými kancelářskými potřebami narazí na jinou prvňačku, mohutnou Emu. Lili ji zpočátku má za školní strašidlo, kterým ji děsil Hugo. A také Ema se jí bojí jako strašidla. Nakonec si to obě ujasní a dostanou se do své třídy. S ostatními spolužáky a s pomocí paní učitelky sestrojí strašidlo, kterého se nikdo z nich nebojí. Po škole se Lili setká s Hugem, který před svou spolužačkou Ariadnou Nekonečnou tvrdí, že se jako starší bratr o sestru stará. Sourozenci přijdou domů, kde na ně čekají rodiče. -kat-

Mluví

David Novotný

medvěd Nedvěd

Lukáš Příkazký

medvěd Miška

Produkční údaje

Originální název

Hurá na pohádky

Český název

Hurá na pohádky

Anglický název

Hooray! For Fairy Tales!

Kategorie

pásmo

Typologie

animovanýdistribuční

Žánr

dětský, pohádka, rodinný

Země původu

Česká republika

Copyright

2019

Rok výroby

2017—2019

Premiéra

premiéra 17. 10. 2019 /přístupné bez omezení/

Distribuční slogan

Hurá na pohádky je pásmo krátkých animovaných filmů pro nejmenší diváky, jejich bystré sourozence a zvědavé rodiče.

Výrobce

Bionaut Animation, Česká televize (koprodukce)

Nositelé copyrightu

Bionaut s.r.o., Česká televize

Distribuce

Aerofilms (monopol do 16. 10. 2022)

Technické údaje

Délka

středometrážní

Minutáž

44 min

Distribuční nosič

DCP 2-D, MP4

Animační technika

animovaný

Poměr stran

1:1,78

Barva

barevný

Zvuk

zvukový

Zvukový systém/formát

5.1, digitální zvuk

Verze

česká, slovenská

Mluveno

česky, bez dialogů, slovensky

Podtitulky

bez titulků

Úvodní/závěrečné titulky

anglické, české, slovenské