Elekta

Filmová a video produkční společnost

Alternativní jména

Elektafilm, Elekta a.s., Elekta-film

Filmografie

Modrý závoj

1941

DistribuceVýrobce

původní 1941

To byl český muzikant

1940

VýrobceDistribuce

původní 1940

Pohádka máje

1940

VýrobceDistribuce

původní 1940

Minulost Jany Kosinové

1940

VýrobceDistribuce

původní 1940

Druhá směna

1940

VýrobceDistribuce

původní 1940

Věra Lukášová

1939

VýrobceDistribuce

zadavatel
původní 1939

Kouzelný dům

1939

DistribuceVýrobce

původní 1939

Cesta do hlubin študákovy duše

1939

DistribuceVýrobce

původní 1939

Skleněný chléb

1939

Distribuce

původní 1939

Řeka života a smrti

1939

Distribuce

Bláhové děvče

1938

VýrobceDistribuce

původní 1938

Bílá vrána

1938

VýrobceDistribuce

Třetí zvonění

1938

VýrobceDistribuce

původní 1939 a obnovená 1941

Vdovička spadlá s nebe

1937

DistribuceVýrobce

Hlídač č. 47

1937

DistribuceVýrobce

původní 1937
zadavatel

Falešná kočička

1937

DistribuceVýrobce

Žena na rozcestí

1937

VýrobceDistribuce

původní 1937 a obnovená 1940 a 1941

Jarní písnička

1937

DistribuceVýrobce

zadavatel

Srdce v soumraku

1936

VýrobceDistribuce

zadavatel

Na tý louce zelený

1936

VýrobceDistribuce

původní 1936 a obnovená 1941

Děti veliké lásky

1936

Distribuce

Všudybylovo dobrodružství

1936

Distribuce

verze 480 metrů

Studentská máma

1935

VýrobceDistribuce

Vdavky Nanynky Kulichovy

1935

DistribuceVýrobce

původní 1935 a obnovená 1941

Král ulice

1935

Výrobce

Jedenácté přikázání

1935

DistribuceVýrobce

Bezdětná

1935

DistribuceVýrobce

původní 1935 a obnovená 1941

Jedna z milionu

1935

Distribuce

Polská krev

1934

Výrobce

Hrdinný kapitán Korkoran

1934

VýrobceDistribuce

původní 1934 a obnovená 1940

Tatranská romance

1934

Distribuce

Skřivánčí píseň

1933

DistribuceVýrobce

S vyloučením veřejnosti

1933

DistribuceVýrobce

U svatého Antoníčka

1933

DistribuceVýrobce

původní 1933

Řeka

1933

Distribuce

původní 1933

Zapadlí vlastenci

1932

VýrobceDistribuce

Lelíček ve službách Sherlocka Holmesa

1932

DistribuceVýrobce

původní 1932 a obnovená 1940

Funebrák

1932

DistribuceVýrobce

původní 1932 a obnovená 1944

Extase

1932

Výrobce

On a jeho sestra [německá verze]

1931

DistribuceVýrobce

Aféra plukovníka Redla

1931

VýrobceDistribuce

Poslední bohém

1931

Výrobce

Kariéra Pavla Čamrdy

1931

VýrobceDistribuce

On a jeho sestra

1931

VýrobceDistribuce

To neznáte Hadimršku

1931

VýrobceDistribuce

původní 1931 a obnovená 1941

C. a k. polní maršálek

1930

VýrobceDistribuce

Když struny lkají

1930

Distribuce

Tonka Šibenice

1930

Distribuce

Hanka a Jindra

1929

VýrobceDistribuce

Ocenění

Vítěz

Festival: 2. Filmové žně 1941 Zlín

1941
Zlín / Československo
Cena časopisu Filmový kurýr
udělena 2. 8. 1940 rozhodnutím poroty krátkému filmu

Vítěz

Akce: Ceny ministra průmyslu, obchodu a živností

1940
Praha / Československo
Skleněná plaketa – II. cena
Minulost Jany Kosinové
udělena k 28. 9. 1940 ministrem Jaroslavem Kratochvílem na návrh zvláštní poroty jako národní filmová cena v kategorii celovečerních filmů za český celovečerní hraný film

Vítěz

Přehlídka: 1. Filmové žně 1940 Zlín

1940
Zlín / Československo
Cena Svazu sokolských biografů České obce sokolské
To byl český muzikant
udělena 8. 7. 1940 rozhodnutím poroty v podobě broušeného poháru z dílen Vele v Železném Brodě za národní poslání

Vítěz

Přehlídka: 1. Filmové žně 1940 Zlín

1940
Zlín / Československo
Cena ministra průmyslu, obchodu a živností
Minulost Jany Kosinové
udělena 8. 7. 1940 rozhodnutím poroty v podobě křišťálového poháru ze Šprachtových dílen za nejlepší film přehlídky

Vítěz

Akce: Čestné diplomy časopisu Filmové listy

1938
Praha / Československo
Čestný diplom Filmových listů za nejumělečtější film roku 1937
Hlídač č. 47
udělen k 1. 1. 1938

Vítěz

Akce: Státní záruky Československé vlády na výrobu filmů

1937
Praha / Československo
Přiznání státní záruky do 50 % výrobních nákladů
Hlídač č. 47

Vítěz

Akce: Stuhy časopisu Český filmový zpravodaj

1935
Praha / Československo
Červená stuha za nejlepší zahraniční film uvedený v roce 1934
udělena distribuční společnosti redakcí Českého filmového zpravodaje k 1. 1. 1935

Vítěz

Akce: Stuhy časopisu Český filmový zpravodaj

1934
Praha / Československo
Červená stuha za nejlepší zahraniční film uvedený v roce 1933
udělila redakce Českého filmového zpravodaje k 1. 1. 1934 distributorovi za čistotu režie a herecké stránky, jakož i uměleckým hudebním zpracováním